פתרונות נוספים
בניית תכניות עסקיות:
הצורך בתכנית עסקית עולה כאשר היזם מחפש מימון למיזם ומתבקש להציג תכנית עסקית לבנקים למשקיעים ללקוחות וספקים פוטנציאלים. עם זאת האינטרס הראשוני בתכנית העסקית היא של היזם עצמו. היזם, בין אם מדובר בחברה או באדם פרטי ישקיע משאבים רבים זמן וכסף בתהליך. הבהירות המתקבלת מהתכנית העסקית היא החשובה בראש ובראשונה ליזם.
התכנית העסקית היא תכנית עבודה המאפשרת ראייה כוללת של המטרות אותם רוצים להשיג, הדרך והמשאבים הדרושים על מנת להשיג את המטרה. התכנית תציג את הפוטנציאל ואת הכדאיות הכלכלית הנדרש להשיגם.
התכניות העסקיות צריכות להיות מותאמות לגופים איתם עובדים ולמקד את המסר את התוכן בנושאים החשובים לכל גוף וגוף. התכנית העסקית היא לצרכי קבלת ההלוואות התכנית תראה אחרת מזו המיועדת לגיוס משקיעים ואף יותר מכך, היא עשויה להשתנות עבור סוגי נותני האשראי וסוגי המשקיעים השונים.
מדוע כדאי לעבוד עם גרין פס לעסקים?
הצוות שלנו – מנוסה בהכנת תכניות עסקיות למגוון גופים
המטרה שלנו – אנו מוכוונים לא רק לייצר מסמכים אלא לשרת את מטרות הלקוח ולהגיע איתו להישגים.
השיטה – בגרין פס אנו מאמינים בשיטת השלבים. לפני שאנו מכינים תכנית עסקית מקיפה הדורשת השקעת משאבים רבים מצד היזם, אנו עורכים בדיקת התכנות ראשונית של הנחות היסוד והמודל הכלכלי. ומאפשרים ליזם לקבל החלטה ולבצע את ההתאמות הנדרשות. כך אנו מונעים מהיזם לבזבז זמן מיותר וכסף רב.
תכנית כסף חכם ליצואנים
במסגרת התכנית, חברות ישראליות בהיקף מכירות של עד 200 מיליון שקלים, ובעלות ניסיון מוקדם ביצוא (היקף יצוא העולה על מיליון ₪ בשנה החולפת), יכולות להגיש בקשה לקבלת מענק סיוע דו שנתי במטרה להגדיל באופן משמעותי את היקף המכירות.
תכנית כסף חכם מבוקשת ובעלת תקציב מוגבל. הבקשות נמדדות ומאושרות ע"פ ניקודן על ידי הועדה ביחס לבקשות אחרות. לא מספיק לעבור את ניקוד הסף אלא צריך להיות טובים יותר מאחרים. לכן לניסיון ומקצועיות בהגשת הבקשות חשיבות גבוהה.
לשיחת יעוץ צור קשר
תנאי סף
- לפחות 35% מתשומות העסק מבוצעות בישראל (לתשומת ליבכם, מדובר בתנאי סף חדש!)
- מחזור מכירות עד 200 מיליון שקלים
- היקף יצוא מינימלי בסך מיליון שקלים בכל אחת משתי השנים הקודמות להגשת הבקשה (ראו אפשרות לחריגים בהוראת מנכ"ל 5.10) ובנהלים הנלווים לה
הכללים המלאים, מופיעים בהוראת מנכ"ל 5.10 מיום 08.06.2021 . יש לעיין בהם טרם
היקף הההטבה
במסגרת התכנית, ניתן לקבל השתתפות במימון של הוצאות שיווקיות בשיעור של 33%-50%, ובסכום כולל של עד 500 אלף שקלים למשך שנתיים.
עבור ייצוא לשווקים מועדפים: הודו, סין ויפן, יהיה ניתן לקבל סיוע בהוצאות השיווקיות בסכום כולל של עד 750 אלף שקלים ולמשך שלוש שנים.
- תמיכה בשיעור 33%לחברות הנוקטות מהלך שיווקי חדש בשוק בו כבר פועלות
- תמיכה בשיעור של 40% לחברות הפונות לשוק חדש בשווקי ארה"ב, קנדה, מדינות החברות באיחוד האירופי, בריטניה, שוויץ, נורבגיה, איסלנד וליכטנשטיין
- תמיכה בשיעור של 50% לחברות הפונות לשוק חדש שאינו כלול ברשימה לעיל
- תמיכה בשיעור של 75% לחברות המשתייכות לאוכלוסיית המיעוטים כהגדרתן בהוראת המנכ"ל
היקף הסיוע בתכנית
- סיוע כספי לפיתוח מערכי שיווק וצינורות הפצה בשוק היעד ובכללם יועצים מקצועיים ושכר עובדים
- השתתפות בתערוכות וכנסים
- קמפיינים פרסומיים ושיווק דיגיטאלי
- ביטוח, תקינה ועלויות משפטיות
- ליווי מקצועי של יועץ שיווקי מנוסה המתמחה בשוק היעד
- הוצאות נסיעה
- ליווי והכוונה של הנספח המסחרי במדינת היעד
הלוואות בערבות המדינה ליצואנים
ניתן להגיש עבור הון חוזר או עבור השקעה או במשולב:
- עסקים בעלי הכנסות שנתיות שבין 6.25 מיליון ₪ ל- 100 מיליון ₪ – עד 12% ממחזור ההכנסות.
- תקופת החזר: חמש שנים כולל תקופת גרייס של 6 חודשים.
- ריבית שנתית: כפוף לשיקולי הבנק ונתון למו"מ . על פי המקובל הרבית אינה עולה על P+3.5%
- עמלה המשולמת למדינה: 250 ₪ אגרה בשלב ההגשה ו 1-1.5% מסכום ההלוואה במועד המימוש
בטחונות:
- 25% מסך ההלוואה.
- ערבות אישית של הבעלים.
- השקעה: השקעת הון עצמי בשיעור של 20% מסך תכנית ההשקעה
לשיחת יעוץ ובדיקת התכנות ללא תשלום צור קשר
מענקי מדען ראשי:
הרשות לחדשנות של מדינת ישראל (לשעבר המדען הראשי) מעודדת חדשנות טכנולוגית ותעשייתית באמצעות יישום החוק לעידוד מחקר ופיתוח בתעשייה, התשמ"ד 1984 (חוק המו"פ). המשמעות היא שהמדינה לוקחת על עצמה חלק מהסיכונים העומדים בפני יצרנים העוסקים בפיתוח על מנת לקדם פעילות זו.
יישום התמיכה במו"פ התעשייתי נעשית הן על ידי מימון ישיר באמצעות קרן המו"פ והן באמצעות תכניות מיוחדות ובהן תכנית פיתוח והרחבה של תשתית טכנולוגית לתעשייה באמצעות סיוע למו"פ הגנרי (תכנית מגנ"ט), קידום העברת ידע מהאקדמיה לתעשייה (תכנית מגנטו"ן ונופר), טיפוח שיתופי פעולה בינלאומיים בתחום המו"פ התעשייתי (מתימו"פ) ותמיכה ביזמים בתחילת דרכם בין אם בחממות טכנולוגיות ובין אם במסגרת תכנית תנופה.
תכנית תנופה:
המדען הראשי במשרד התמ"ת מאפשר ליזמים לפנות ולבקש מענקים במסלולי תמיכה ייחודיים שמטרתם לתרום למשק הישראלי תכנית תנופה ממוקדת במימון ראשוני המיועד למיזמים חדשים.
תכנית תנופה מציעה מימון בתנאים נוחים על בסיס גישת ההשתתפות בסיכון. בגישה זו רמת הסיכון הגבוהה ביותר היא בשלב ההשקעה הראשוני, כאשר ככל שהמיזם מתקדם יורד הסיכון ועולה רמת ההיתכנות.
תכניות תנופה הינן מתחומים מגוונים, כגון תקשורת, תוכנה, ביוטכנולוגיה, חקלאות ועוד. תכניות תנופה קלות להגשה ואין צורך להיעזר במומחים לצורך כתיבתן. אציין כי ככל תכנית מדען ראשי, גם תכניות תנופה חייבות בסופו של יום בתשלום תמלוגים ללשכת המדע"ר ולקרן תמור.
המסלול העיקרי בתכנית הוא תכנית תנופה למיזמים מתחילים. היקף התמיכה במסלול זה הוא בשיעור של עד 85% מהתקציב המאושר, עד לתקרת מענק של 200,000 ₪
איך נוכל לעזור לך?
- ליווי החברה בכל הקשור לפנייתה למדען הראשי לצורך קבלת מענקים.
- פנייה לצורך ניכוי הוצאות המו"פ של החברה בשנה בה התהוו.
- סיוע בהכנת הדיווחים השוטפים למדען וקבלת המענקים (לאחר שלב האישור).